قفل های مغناطیسی یا مگنتی:

امنیت یک محیط قبل از هرچیز به محل ورودی آن محیط وابسته است. بنابراین انتخاب درب و قفل مناسب برای بخش ورودی، امری مهم و قابل توجه می باشد. یکی از قفل هایی که این روزها در مراکز مختلف به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد، قفل مغناطیسی می باشد که اساس کار آن ایجاد خاصیت مغناطیسی و آهنربایی بین در و چهار چوب می باشد به طوری که درب را جوش داده اید و کوچکترین لرزشی ندارد و قفل داخل درب ساختمان قرار میگیرد و از بیرون هیچ اتصال مکانیکی ندارد و حتی شخصی و یا سارقی از بیرون نمیتوتند تشخیص دهید که قفل کدام قسمت درب می باشد.

روش های فرمان قفل مختلف است شما میتوانید آن به یک سوئیچ فشاری( کلید زنگی ) و یا به یک کیت ریموت کنترل و یا به سیستم کنترل تردد متصل کنید

جریانی که از مگنت الکتریکی عبور می کند، ایجاد خاصیت الکترومغناطیسی می کند که باعث جذب صفحه ی فلزی می شود و درب را بسته نگه می دارد. نیروی نگه دارنده قفل، به میزان سیم پیچی صفحه ی فولادی بستگی دارد. این سیم پیچ علاوه بر ایجاد نیروی مغناطیسی، خاصیت آهنربایی قفل را نیز تقویت می کند. در واقع قفل های الکترومغناطیسی بر اساس مقدار نیروی آهنربایی شان طبقه بندی می شوند.

پس تا به اینجا متوجه شدیم که جاذبه ی بین آهنربا و صفحه ی فلزی عامل بسته شدن در می باشد. ولتاژ راه انداز این قفل ها معمولا ۱۲ ولت و یا گاهی ۲۴ ولت می باشد.

از مزایای استفاده از قفل های الکترمغناطیسی این است که این قفل ها امکان برقراری ارتباط با صفحه کلید برای وارد کردن رمز عبور صحیح برای باز شدن درب را دارند. همچنین در بعضی مراکز برای کار با این قفل ها از دستگاه کارتخوان استفاده می شود که این امکان را به کاربر می دهد که در صورت گم شدن کارت یکی از افراد مرتبط و یا قطع همکاری با آن فرد (به هر دلیلی) می توان کارت آن شخص را غیرفعال کرد تا امکان ورود به محیط را نداشته باشد. همچنین اگر محلی که قفل روی درب آن نصب می شود نیاز به ایمنی بیشتری داشته باشد، می توان از دستگاه های تشخیص چهره یا اثرانگشت و… برای فعال یا غیرفعال کردن قفل استفاده کرد.

از این قفل ها می توان برای درب های آلومینیومی، شیشه ای، درب های خودکار، درب هایی که نیاز به کنترل تردد الکترونیکی دارند و… استفاده کرد. درب هایی که به این قفل ها مجهز هستند، بدون هیچ سر و صدایی باز و بسته می شوند، بنابراین برای بیمارستان ها و درب سینما بسیار مناسب می باشند.

از جمله نکات مهم درمورد این قفل ها، این است که نوع قفل را باید با توجه به وزن و ابعاد درب انتخاب کنید و همچنین هنگام نصب باید دقت شود که صفحه فلزی و بخش مگنتی قفل هم تراز هم و در یک ردیف رو به روی هم نصب شوند تا عملکردی موثر داشته باشد.

بعضی از قفل های لکترومغناطیس در بسته بندی و پوشش های مناسب آماده ی مصرف می باشند که باعث مقاومت آنها در برابر زنگ زدگی سطح و همچنین افزایش نیروی نگهدارنده ی آنها می شود. این دسته از قفل ها بیشتر در فرودگاه ها، متروها، بانک ها و… استفاده می شوند.

قفل الکترومغناطیس شامل یک صفحه ی فولادی سیم پیچی شده و یک صفحه ی فلزی می باشد. صفحه ی فولادی که نقش مگنت (آهنربا) الکتریکی را دارد، به قاب در و صفحه ی فلزی به بخش متحرک در متصل می شود.

مزایای قفل های الکترومغناطیسی:

  1. نصب ساده به دلیل دارا نبودن اتصالات داخلی
  2. عملکرد سریع نسبت به سایر قفل ها به هنگام قطع برق
  3. این قفل ها نسبت به سایر قفل ها بر اثر وارد شدن ضربه آسیب کمتری می بینند و معمولا در برابر شرایط مختلف دما و رطوبت نیز مقاوم هستند.

قفل های مغناطیسی قابلیت ارتباط به صفحه کلید برای وارد کردن رمز ورود و دستگاه های کنترل تردد برای شناسایی افراد مجاز به ورود به محیط را دارند.

نکته:

این قفل ها در زمان قطع برق عمل نمیکند و از کار می آفتد که برای این موضوع هم راه حلی است که شما میتوانید در کیت مدار فرمان از یک باطری یو پی اس استفاده کنید که اگر برق ساختمان قطع شد آن باطری ذخیره تا ۱۲ ساعت عمل قفل را انجام میدهد

ست کامل مدار فرمان و باطری در فروشگاه ما موجود می باشد

رفع عیب قفل مغناطیسی:

• باز ماندن درب به معنی قطع جریان برق است که برای رفع این مشکل باید سیم‌پیچی قفل و منبع تغذیه قفل بررسی شوند.
• اگر درب که قفل است به سادگی باز شود می‌توان نتیجه گرفت که یا تماس بین آهنربا و  پلیت ضعیف است یا ولتاژ پایین است و یا تنظیمات ولتاژ دچار مشکل شده است. برای رفع مشکل اول همان‌طور که قبلاً نیز اشاره شده  پلیت نباید به درب بچسبد و باید بین آن و درب یک واشر لاستیکی قرار بگیرد. علاوه بر این لازم است که صفحه آرماتور و آهنربای الکترومغناطیسی بررسی شوند که کاملاً همراستا قرار گرفته باشند و سطوح تماس آهنربا و  پلیت نیز باید تمیز و عاری از گرد و غبار باشند. در حالت دوم باید ولتاژ ورودی بررسی شده که کم نباشد و در این‌صورت از سیم مناسبی برای جلوگیری از افت ولتاژ باید استفاده شود. همچنین قبل از اتصال قفل به منبع ولتاژ ورودی دی‌سی لازم است تنظیمات مدار مربوطه بررسی شوند زیرا گاهی اشکال در این تنظیمات باعث آسیب دیدن قفل می‌شود.
• اگر خروجی سنسور قفل عمل نکند می‌توان نتیجه گرفت که یا یک دیود دیگر در قفل نصب شده است که باید جدا شود یا  پلیت و سوئیچی که متصل به یک لامپ کوچک ال‌ای‌دی است و وضعیت باز و بسته بودن را با رنگ سبز و قرمز نشان می‌دهد،  هم‌راستا نیستند که باید بررسی شده و هم‌راستا شوند.

امکانات قفل‌های مغناطیسی:

قفل‌های الکترومغناطیسی برای نظارت بر باز و بسته بودن درب مجهز به سنسور مغناطیسی هستند. در حالتی‌که درب قفل باشد لامپ ال‌ای‌دی متصل به این سنسور قرمز و در حالت باز بودن درب به رنگ سبز است. این قفل‌ها همچنین مجهز به یک آلارم هستند که اگر در بیش از ۵ ثانیه باز بماند به صدا در آمده و تا زمانی که درب بسته شود هشدار می‌دهند. یکی دیگر از امکانات این قفل‌ها تایمری است که زمان آن بین ۱ تا ۸۰ ثانیه قابل تنظیم است که به این ترتیب می‌توان زمانی لازم برای باز بودن و قفل مجدد درب را تنظیم کرد.

درباره admin

1 پاسخ به عملکرد و مزایای قفل های الکترومغناطیسی
  1. این عالیه مهندس


[بالا]

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.