امروزه نصب و اجرای سیستم های هوشمند مدیریتی و اتوماسیون خانگی ( BMS ) یکی از ضرورت های مهم صنعت ساختمان به شمار می آیند.
تقریبا همه ما به نوعی از هوشمند سازی در فعالیت های روزمره استفاده می کنیم درهای اتوماتیک پارکینگ ها، ماشین لباسشویی، تایمر اجاق گاز، ریموت کنترل ها وغیره اما وقتی صحبت از خانه هوشمند می کنیم منظورمان چیزی بیشتر از این هاست.
یک خانه هوشمند به زبان ساده، خانه یا ساختمان مدرنی است که همه اجزا و لوازم برقی آن به وسیله یک سیستم مرکزی یکپارچه شده و به خوبی با هم کار می کنند.
در خانه هوشمند شما به راحتی می توانید همه چیزِ خانه را از هرکجایی که هستید حتی اگر آن سر دنیا باشید به راحتی کنترل کنید می توانید برای بخش های مختلف خانه برنامه های از پیش تعیین شده داشته باشید یا در زمان هایی که خانه نیستید به بخش های مختلف خانه نظارت کنید. خانه هوشمند به معنای واقعی مجموعه ای هوشمند است که علاوه بر کنترل پذیر بودن می تواند تا حدی با عادت های شما هم مطابقت پیدا کند. حالا این مجموعه هوشمند چطور کار می کند؟
خانه هوشمند با بهره گیری از تکنولوژی های روز بسیار ایمن تر و محافظت شده تر در برابر خطرها و آسیب های احتمالی عمل می کند.
تکنولوژی خانه هوشمند و ایمنی گرچه به نظر می رسد که تکنولوژیِ خانه هوشمند بسیارنوآورانه است، اما اساس آن بر استفاده از فناوری هایی که امروزه نیز رایج است، می باشد. دیوایس های خانه هوشند، وسایل عادی هستند که توسط یک کامپیوتر مرکزی کنترل می گردند و قابلیت های جدیدی به آنها اضافه می شود. ارتباط بین وسایل الکترونیکی تنها از طریق تکنولوژی سیستم هوشمند امکاناتی را در خانه هوشمند ایجاد می نماید که بواسطه آن از آرامش نسبی بیشتری برخوردار خواهیم بود.
تکنولوژی های مبتنی بر ارتباطات بی سیم که امکان کنترل خانه از فضای بیرون را نیز فراهم می کنند، از جمله قابلیت های خانه های هوشمند است. این فناوری ها ارتباط میان وسایل الکترونیکی را از طریق اینترنت فراهم می آورند. تکنولوژی خانه هوشمند و ایمنی با استفاده از سیستم اعلام سرقت هوشمند، هنگامی که در خانه هوشمند خود حضور ندارید می توانید با بهره گیری از اپلیکیشن خانه هوشمند به کنترل ایمنی خانه خود بپردازید.علاوه بر این با فعال شدن سناریوی سرقت از روی مانیتور لمسی، در سیستم های پیشرفته تر سنسور های تشخیص حرکت در صورت دیدن هرگونه حرکتی شما را از طریق پیام کوتاه مطلع خواهند کرد.
مزایای سیستم های هوشمند به طور کلی :
-
بهینه سازی و صرفه جویی در مصرف انرژی
-
تامین آسایش و رفاه
-
کنترل امنیت و ایمنی
-
کاهش هزینه ها
-
کنترل ساختمان از هر جای دنیا
-
کم کردن استهلاک وسایل مصرفی
-
افزایش ضریب تجملات
-
قابلیت اطلاع رسانی
خانه هوشمند به مجموعه ای از تجهیزات سخت افزاری شامل ماژول های هوشمند، سنسورهای دما، رطوبت، حرکت و مجموعه ای از کلید ها و نمایشگرهای هوشمند و نرم افزارهایی اطلاق میشود که کلیه تجهیزات ساختمان را به صورت یکپارچه و هوشمند کنترل می کند
سنسورها:
سنسورها ابزارهایی هستند که می توانند از وضعیت های مختلف خانه نور، دما، رطوبت یا وجود دود گزارش تهیه کنند و با ارسال این گزارش ها برای کنترل کننده مرکزی به کمک پروتکل های ارتباطی امکان اعمال سناریو های از پیش برنامه ریزی شده را فراهم می کنند. مثلا با افزایش دما تا اندازه ای مشخص سیستم سرمایش خود بخود روشن می شود.
عملگرها:
این بخش از اجزای خانه هوشمند در واقع بخش اجرا کننده سیستم هستند. وقتی فرمانی صادر می شود عملگرها فعال می شوند تا دستگاه بتواند این فرمان ها را اجرا کند. در تعداد زیادی از برنامه ها و سناریوهای هوشمندسازی، رله ها و سوییچ ها عملگر هستند و کمک می کنند شیربرقی ها، پرده برقی ها، لامپ ها، فن ها و … فرمان های دریافتی را اجرا کنند.
چرا خانه هوشمند؟
زندگی در دنیای امروز بسیار متفاوت است. پس منطقی است که راه حل های ما هم در این دنیای مدرن، متفاوت باشد. خانه هوشمند مزیت های زیادی برای ساکنانش دارد مهمترین این مزیت ها را می تواند در ۴ دسته اصلی جای داد:
- تحت کنترل قرار گرفتن همه وسایل خانه
- تأمین ایمنی و امنیت بیشتر
- بهینه سازی مصرف انرژی و زمان
- کنترلی شدن تجهیزات و لوکس کردن قابلیت ها
خیلی خوب میشد اگر بیشتر توضیح میدادید
این هم دیدگاه بنده است
این یک نظر جدید است